Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 8.30’ μ.μ., στο θέατρο «Καμπέρειο», εμφανίστηκε η χορωδία «LES VOCALISTES» που αποτελείται από 40 μέλη, εκπαιδευτικούς, απόφοιτους, γονείς και φίλους της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Η χορωδία παρουσίασε πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 40’ που περιλαμβάνει, ελληνικά και ξένα τραγούδια, από το θέατρο και από το κινηματογράφο καθώς και την προβολή ενός έργου ήχου, εικόνας και φωνών:

 

  • Το ποτάμι (Pierre Attaingnant 1494-1551)

  • Ce moys de may (Clement Jannequin 1485–1558)

  • Με μάγεψε ένα όμορφο κορίτσι (Caspar Othmayr 1515-1553)

  • Μια θάλασσα μικρή Μουσική-Στίχοι: Διονύσης Σαββόπουλος, Εναρμόνιση: Βασίλης Χατζηνικολάου

  • Παραμύθι χωρίς όνομα Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις, Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης, Εναρμόνιση: Σωκράτης Τουμπεκτσής: Ναύτη, γεροναύτη, Στην ποταμιά σωπαίνει το κανόνι σόλο: Ερμιόνη Συρρή, Το τραγούδι της σημαίας σόλο: Σπύρος Μπαλτογιάννης, Έκτορας και Ανδρομάχη σόλο: Μυρτώ Καλού, Ο σιδεράς σόλο: Νίκος Παλάζης, Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι σόλο: Μαριάννα Βαντσίδου

  • Beatles: John Lennon, in Memoriam Μουσική-Στίχοι: John Lennon & Paul McCartney, Εναρμόνιση: Bert Konowitz & Jim Esposito)

  • Ελλάς η χώρα των ονείρων Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις, Στίχοι: Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Γκάτσος Εναρμόνιση: Σωκράτης Τουμπεκτσής, Γιώργος Κοκκινάκης. Το έργο συνοδεύεται από ταυτόχρονη προβολή εικόνων από την Ελλάδα: Η Θάλασσα, Η Γη, Το Όνειρο.

Διευθύνει η Ευφημία Χατζηγιάννη. Στο πιάνο ο Γιώργος Κοκκινάκης.

 

Τη χορωδία «LES VOCALISTES» πλαισίωσε η Παιδική Ακαδημία «Oι φλογεροπαίχτες» του σχολείου μας υπό την Διεύθυνση της μουσικού – παιδαγωγού Νίκης – Ειρήνης Λαμπρίδη.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε 4 μουσικά κομμάτια:

  • Χάρτινο το φεγγαράκι , Αστέρι του βοριά, Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις.

  • Το τρένο, Δόξα τω Θεό , Μουσική : Μίκης Θεοδωράκης .

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ: Η μικτή τετράφωνη χορωδία «Les Vocalistes», αριθμεί περίπου 40 χορωδούς αποφοίτους, καθηγητές και φίλους της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί, Θεσσαλονίκης. Ερμηνεύει μουσικά κομμάτια από ένα ευρύ φάσμα χορωδιακών έργων. Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει έργα προκλασικά, εποχής μπαρόκ, καθώς και έργα έντεχνης ελληνικής μουσικής, παραδοσιακής δημοτικής, σύγχρονης ευρωπαϊκής. καθώς και ολοκληρωμένα έργα Ελλήνων συνθετών όπως το «Παραμύθι χωρίς όνομα», του Μ. Χατζιδάκι. Στο ρεπερτόριο της περιλαμβάνεται και το πολυθέαμα (ήχος – εικόνα) «Ελλάς χώρα των ονείρων».

{gallery}Flogeropaixtes_Kampereio{/gallery}

Ο Αγιασμός για τη φετινή σχολική έγινε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων κ. Μάξιμο.

Σας ευχόμαστε Καλή Σχολική Χρονιά!

{gallery}Agiasmos_2015{/gallery}

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ