Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε στη φετινή παρέλαση από τους μαθητές της Ε' και της Στ' τάξης, οι οποίοι παρέλασαν υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Ιωάννη Βίνη. Πιο πριν οι παραστάτες και η σημαιοφόρος παρέστησαν στην καθιερωμένη δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη της πόλης μας.

 

{gallery}Parelasi_October_2016{/gallery}

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, η Ε' τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε επίσκεψη στη Ζωσιμαία Δημόσια Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων όπου παρακολούθησε το πρόγραμμα "Μπορώ" υπό την επίβλεψη της κας. Ναταλίας Μίγδου. Μέσω κατάλληλων δραστηριοτήτων τα παιδιά αντιλήφθηκαν τη σημασία του "μπορώ" στη ζωή τους και κατανόησαν την ανάγκη του να μπορούν να δείχνουν εμπιστοσύνη όπου χρειάζεται για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Πέμπτη στις 20/11/2015 οι μαθητές της Έ τάξης επισκέφτηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων και παρακολούθησαν το πρόγραμμα με τίτλο: " Αν έφευγα κ'εγώ..." που καλείται να δώσει απαντήσεις στους μαθητές για τα αίτια, τους τρόπους και τις συνέπειες της προσφυγιάς.

Τα παιδία συμμετείχαν σε μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις που στηρίχτηκαν στη βιωματική μάθηση, τη φαντασία, το παιχνίδι, το διάλογο και την εικαστική έκφραση.

{gallery}Pinakothiki_2015-16{/gallery}

 Σήμερα, φιλοξενήσαμε  στο σχολείο μας, τους υπευθύνους του Εθνικού Πάρκου της Βόρειας Πίνδου για να μας ενημερώσουν με παιχνίδια, βίντεο και μουσική για την ορνιθοπανίδα του τόπου μας.

 

Οι μαθητές του τμήματος Β1 έχουν εικονογραφήσει και βοηθήσει στη συγγραφή ενός παραμυθιού με τίτλο: " Το εφταποδάκι". Έχει ως θέμα του τη μόλυνση των θαλασσών και γενικά των υδάτων από τοξικά απόβλητα. Οι συνέπειες μιας τέτοιας ρύπανσης επηρεάζει τόσο τη χλωρίδα όσο και την πανίδα του πλανήτη μας. 

Τα παιδιά του τμήματος Β1 κατασκεύασαν στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος HELMEPA , τον χάρτη της Ελλάδας. Χρησιμοποίησαν ανακυκλώσιμα υλικά όπως καπάκια μπουκαλιών για να αποδείξουν πως τίποτε δεν είναι άχρηστο και πως με λίγη φαντασία τα πάντα επαναχρησιμοποιούνται.

 

Οι μαθητές της Γ' τάξης συνοδεία  των δασκάλων τους επισκέφτηκαν την Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη και παρακολούθησαν το πρόγραμμα με τίτλο "Από τις πινακίδες της γραμμικής γραφής στα tablets".

Ενημερώθηκαν για την ιστορία της γραφής, ταξίδεψαν στο χρόνο και στον τόπο όπου πρωτοχρησιμοποιήθηκαν τα είδη και τα υλικά της γραφής και με βιωματικό τρόπο αποκρυπτογράφησαν ένα κείμενο και κρυπτογράφησαν το όνομα τους.

 

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ