Την Παρασκευή 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή για την επέτειο της κήρυξης της επανάστασης του 1821. Το πρόγραμμα της γιορτής περιλάμβανε αφηγήσεις του χρονικού του πολέμου από μαθητές, προβολές εικόνων και βίντεο, τραγούδια από τη χορωδία με τη συνοδεία της σχολικής ορχήστρας, παραδοσιακούς χορούς και άλλα χορευτικά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που χόρεψαν φορούσαν παραδοσιακές στολές της περιοχής των Ζαγορίων.

35 μαθητές της Ε και Στ τάξης του Σχολείου μας συμμετείχαν στον 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας "Παιχνίδι και Μαθηματικά". Ο διαγωνισμός διεξήχθη την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 και ώρα 08.15 στην αίθουσα  Αγγλικών. Τα γραπτά αφού βαθμολογήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων αυτών στάλθηκαν στη Μαθηματική Εταιρεία προκειμένου να περάσουν από δεύτερη βαθμολόγηση.  

Published in ΜΑΘΗΤΕΣ

Το Σχολείο μας συνδιοργάνωσε με τους πολιτιστικούς συλλόγους "ΚΑΡΑΒΑΤΙΑ" και "ΠΛΑΤΑΝΟΣ" και την "Εταιρία Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ηπείρου"  εκδήλωση αφιερωμένη στον Αθανάσιο Τσακάλωφ την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 19.30. Στην εκδήλωση μίλησαν ο  κ.Κ.Κίγκας, Φιλόλογος, Επίτιμος  Σχολικός Σύμβουλος-"Η δράση της Φιλικής Εταιρίας"-, ο κ. Α.Φαρμάκης, Γραμματέας της Εταιρίας Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ηπείρου-"Αθανάσιος Τσακάλωφ"-, και η καθηγήτρια του Σχολείου μας κυρία Μαρία Παππά-"Τα προεπαναστατικά κινήματα"-. Την εκδήλωση τίμησε πλήθος κόσμου και αρκετοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι. Αποσπάσματα από τον όρκο των Φιλικών απήγγειλε η μαθήτρια της Στ τάξης Ελένη Παλαιοπάνου.  Στο τέλος τραγούδησε η χορωδία συνοδευόμενη από την ορχήστρα του Σχολείου. Μετά το τέλος το κοινό περιηγήθηκε στην αίθουσα και θαύμασε τις σπάνιες φωτογραφίες που υπήρχαν στα ταμπλό (Επισυνάπτεται η πρόσκληση της εκδήλωσης στο παρακάτω αρχείο pdf).

Monday, 12 March 2012 18:23

Ευρωπαϊκή Ένωση

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 10.00 π.μ ο υπεύθυνος του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Ιωάννινα κ. Γκόλας Δημήτρης επισκέφτηκε το σχολείο και ενημέρωσε τους μαθητές της Ε και Στ τάξης σχετικά με τα γεωγραφικά, πολιτιστικά και άλλα στοιχεία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Επίσης μοιράστηκε στους μαθητές έντυπο και άλλο χρήσιμο υλικό (βιβλιαράκια, αφίσες, σχετικά παραμύθια κ.τ.λ.)

1. Ζωντανοί χάρτες πλοίων: οι ομάδες περιηγήθηκαν στη σχετική ιστοσελίδα και παρακολούθησαν τα είδη πλοίων  που έπλεαν εκείνη τη στιγμή στα ανοιχτά της Κέρκυρας.

2. Διαπίστωσαν τις διαφορές μεταξύ απλών επιβατηγών, δεξαμενόπλοιων, τάνκερ αναφορικά με τη μορφή τους, την ταζύτητα και την χωρητικότητα.

3. Πλαστικοσακουλοπόλεμος: οι μαθητές ντύθηκαν με πλαστικές και χάρτινες σακούλες, χωρίστηκαν σε ομάδες, μπήκαν σε μια γραμμή και με το τράβηγμα νικούσε η δυνατότερη ομάδα.

4. Οι ομάδες έθαψαν στην αυλή του Σχολείου πλαστικές σακούλες, χαρτί και γυαλί για να διαπιστώσουν,  στο τέλος της χρονιάς, ποιο υλικό θ' αλλοιωθεί περισσότερο.

Το Σχολείο μας θα υλοποιήσει μέσα στο Μάρτιο το πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης με τίτλο: "Η Πάλη στη Σχολική Φυσική Αγωγή. Ένας παράγοντας προαγωγής της υγείας". Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλες τις τάξεις στην ώρα της Φυσικής Αγωγής. Θα διατεθούν για κάθε τάξη 8 διδακτικές ώρες. Μία(1) ώρα για θεωρητική διδασκαλία, πέντε (5) ώρες για πρακτική εξάσκηση και δύο (2) ώρες για την τελική εκδήλωση. Το άθλημα της πάλης μπορεί να ενταχθεί στην ενότητα "Γνωριμία με μη διαδεδομένα αθλήματα" και όλο το πρόγραμμα έχει τηην έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με το υπ' αριθμ. 84821/Γ4-26/7/2011 έγγραφό του.

Thursday, 01 March 2012 13:19

Οδυσσεβάχ

Το Σχολείο μας παρακολούθησε τη Δευτέρα 5 Μαρτίου και ώρα 09.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών τη θεατρική παράσταση της Ξένιας Καλογεροπούλου με τον τίτλο "Οδυσσεβάχ" από το "Θέατρο του Βορρά".

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ